Snoepfabrikant Katjes laat consumenten winegums printen

31-08-2015 12:42 | Door: Chris Thijssen

De Duitse snoepfabrikant Katjes zet 3D-printers in voor de productie van snoep. Binnenkort kunnen consumenten in warenhuizen en pretparken hun winegums naar wens laten printen.

Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. In eerste instantie kunnen klanten de 3D-printer in het Grün-Ohr-café van Katjes in Berlijn gebruiken. Het is de bedoeling dat het systeem snel beschikbaar wordt in warenhuizen, pretparken en op andere toeristische locaties.

De printers, met de naam Magic Candy Factory by Katjes, bevatten patronen met sneldrogende winegum-grondstoffen. Hiervoor heeft Katjes een veganistische vruchtenmassa ontwikkeld, die vrij is van gluten en lactose.

Enkele minuten

Klanten kunnen op een beeldscherm hun eigen vorm, smaak en kleur van het snoep bepalen. Vervolgens zien ze het gewenste snoepje uit de 3D-printer binnen enkele minuten verschijnen. Omdat de printers in een glazen kast staan, kunnen klanten het gehele productieproces volgen.

De Magic Candy Factory by Katjes wordt door Handelsblatt een attractie genoemd. Het is echter niet ondenkbaar dat deze manier van productie ook duurzame factoren met zich meebrengt. Zo kan het op maat printen van voedsel leiden tot minder verspilling en is er vaak minder transport nodig om voorraden aan te vullen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Handelsblatt | Foto: Stig Nygaard, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken