McDonald’s VS stapt over op duurzame vis

McDonald’s VS stapt over op duurzame vis

28-01-2013 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Alle McDonald’s-vestigingen in de VS hebben het MSC-certificaat voor duurzame vis verkregen. Als een van de grootste Amerikaanse visafnemers heeft het bedrijf veel invloed op de wereldwijde visserij.

Vanaf februari zal het MSC-label te vinden zijn op alle verpakkingen van visproducten bij McDonald’s. Dit valt samen met de introductie van een nieuw visproduct, gemaakt van duurzame vis. “Miljoenen klanten van McDonald’s hebben nu de kans om duurzame visserij te ondersteunen,” aldus Rupert Howes, CEO van non-profit organisatie Marine Stewardship Counsel (MSC).

In totaal heeft McDonald’s 14.000 vestigingen in de Verenigde Staten. In Europa is McDonald’s al een stap verder. Hier gingen in 2011 alle 7.000 vestigingen over op MSC-gecertificeerde vis.

Het MSC geeft certificaten uit voor duurzame visserij. Een MSC-certificaat garandeert dat de visstanden behouden blijven en dat lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van de visserij zich kunnen handhaven.

Duurzaamheid

Ook op andere vlakken is McDonald’s bezig met duurzaamheid. Zo wil het bedrijf in 2015 alleen nog maar duurzame palmolie gebruiken en is het bezig met de verduurzaming van ingrediënten als rundvlees en koffie. Verder is in 2012 het energieverbruik per klant met 5,1 procent gedaald, als gevolg van verschillende energiebesparende maatregelen. Het is alleen wel jammer dat er in het McDonald’s duurzaamheidsrapport weinig concrete doelen voor de toekomst zijn te vinden.

Bron: Environmentalleader

Foto:  ISC21 via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken