Vecozuivel verduurzaamt met biobased verpakkingen

Melk

17-09-2015 15:29 | Door: Chris Thijssen

Vecozuivel in Zeewolde vervangt al zijn verpakkingen door duurzame biobased varianten. De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van suikerriet en loofbomen.

Dat meldt VMT. Voor de huidige verpakkingen gebruikt Vecozuivel al papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). De biologische zuivelproducent gaat deze verpakkingen de komende tijd vervangen door biobased verpakkingen die zijn gemaakt van suikerriet en loofbomen.

De melkpakken bestaan uit karton en een laagje plastic. Het karton wordt gemaakt van loofbomen van bedrijven met een FSC-keurmerk. Voor de productie van het plastic in de verpakking wordt ethanol van suikerriet gebruikt. Volgens de zuivelproducent neemt de CO2-uitstoot hierdoor af, omdat groeiende suikerriet CO2 aan de omgeving onttrekt.

Schroefdop

Behalve nieuwe materialen, introduceert Vecozuivel ook een schroefdop. Hiermee kunnen gebruikers het pak goed afsluiten, waardoor de zuivel langer houdbaar blijft.

De kosten voor de biobased verpakkingen liggen volgens Vecozuivel hoger dan die van de huidige verpakkingen. Het bedrijf gaat het verschil echter niet doorberekenen naar de consument, maar neemt de kosten voor eigen rekening.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: VMT | Foto: Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken