Co-Creation Lab in Venlo open voor voedselverduurzamers

Co-Creation Lab

17-09-2015 18:06 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Co-Creation Lab in Venlo heeft de deuren geopend. In het lab kunnen bedrijven, onderzoekers en studenten werken aan innovatieve en duurzame voedselconcepten.

Het Co-Creation Lab opende donderdag de deuren op het voormalig Floriade-terrein in Venlo. Het lab moet een broedplaats worden voor innovatieve en duurzame producten op het gebied van voeding. Hiermee wil de provincie Limburg inspelen op de groeiende en veranderende vraag naar voeding in de toekomst.

Universiteit Maastricht

In het lab bevinden zich een kook- en smaakcentrum, collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten. Het open en innovatieve karakter moet verschillende partijen uit de voedingsindustrie trekken.

Zo wordt het lab in gebruik genomen door studenten van de opleiding FresFood & Innovation van HAS Hogeschool in Venlo. De studenten werken samen met of in opdracht van bedrijven aan nieuwe voedselconcepten. Ook de Universiteit Maastricht gaat gebruik maken van het lab om onderzoek te doen naar de relatie tussen voeding en gezondheid.

Brightlands Campus

Het lab is onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo op het voormalige Floriade-terrein. Met deze en andere Brightlands-campussen in Limburg zet de provincie vol in op de Limburgse kenniseconomie. De activiteiten op de campussen moeten eraan bijdragen dat de provincie op de lange termijn economisch sterk is.

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo is ook het onderzoeks- en onderwijscentrum BrightBox gevestigd, een initiatief van Philips Lighting, het bedrijf Botany en HAS Hogeschool. In het centrum wordt geëxperimenteerd met het telen van groenten door middel van kunstlicht.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Limburg, Brightlands | Foto: University of Michigan School of Natural Resources, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken