Coating van Corbion maakt snoepjes langer houdbaar

Corbion

23-09-2015 07:58 | Door: Chris Thijssen

Een gepatenteerde technologie van Corbion zorgt ervoor dat snoepgoed zijn smaak en textuur behoudt. Hierdoor blijven snoepjes langer houdbaar.

Het Nederlandse chemie- en voedingsconcern Corbion heeft een Europees patent gekregen op een coatingtechnologie voor zure poeders, waarmee snoepgoed wordt bedekt. De technologie zorgt dat snoepjes hun smaak behouden en niet klonterig of zompig worden.

Volgens Corbion gebruiken veel andere fabrikanten op vet gebaseerde coatings voor de zure laag om verschillende soorten snoep. Deze technologie leidt echter vaak tot smaakverlies of een vieze bijsmaak, stelt het bedrijf. Daarnaast kunnen de snoepjes klonteren of zompig worden, omdat ze vocht uit de lucht opnemen.

Houdbaarheid

De gepatenteerde coatingtechnologie van Corbion zou deze ontwikkelingen tegengaan. Doordat de smaak en de textuur van snoepgoed dat is behandeld met de nieuwe coating behouden blijven, wordt de houdbaarheid van het snoep verlengd.

Behalve poedercoatings voor snoepgoed, ontwikkelt Corbion ook andere producten. Zo ontwikkelde het bedrijf in samenwerking met het Zweedse Perstorp onlangs een lijmstof op basis van bio-melkzuur.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Corbion | Foto: William Warby, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken