Deventer Ziekenhuis installeert WKO en 1.140 zonnepanelen

Dak Deventer Ziekenhuis

26-10-2015 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Deventer Ziekenhuis installeert 1.140 zonnepanelen op het dak en energiezuinige pompen die tapwater verwarmen. Hiermee wil het ziekenhuis bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Met de aanleg van de zonnepanelen wekt het Deventer Ziekenhuis om 2 procent van het totale stroomverbruik zelf op. Het ziekenhuis zegt hiermee een CO2-reductie van 145 ton per jaar te realiseren.

Naast het aanleggen van 1.140 zonnepanelen, gaat het Deventer Ziekenhuis tapwater verwarmen met stroom in plaats van gas. Dit levert het ziekenhuis een besparing van 150.000 kuub gas en een aanvullende CO2-reductie van 95 ton per jaar.

Verder voorziet het ziekenhuis een aantal lichtkoepels van glazen panelen, waarin zonnecellen zijn verwerkt. Hieruit moet blijken of de glazen panelen voldoende energie opleveren en de toetreding van daglicht niet teveel verminderen.

Duurzaam inkoopbeleid

Met de duurzame maatregelen wil het Deventer Ziekenhuis bijdragen aan een verantwoord en milieubewust energiebeleid. Zo is er bij de nieuwbouw van de instelling een hoge milieu-index behaald door gebruik van onder andere een warmtekoude-installatie met ondergrondse energieopslag.

Ook heeft het Deventer Ziekenhuis een zilveren MVO Award ontvangen voor het voeren van een duurzaam inkoopbeleid. Ruim tien procent van de voedselgerelateerde uitgaven van het ziekenhuis gaat naar duurzame producten. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Deventer Ziekenhuis | Foto: Deventer Ziekenhuis (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn