Philips wint Accenture Innovation Award met slimme zorg

Philips digitale zorginnovaties

31-10-2015 10:01 | Door: Fitria Jelyta

Jeroen Tas, CEO bij Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services, heeft de Accenture Innovator of the Year 2015 Award in ontvangst genomen. Onder leiding van Tas realiseerde Philips dit jaar een aantal zorginnovaties.

Onder leiding van de CEO is Philips dit jaar een samenwerking aangegaan met het Radboud Universitair Medisch Centrum om een nieuwe smartphone-app voor diabetespatiënten te ontwikkelen. Zo kunnen de patiënten actief hun gezondheidsdata bijhouden en met zorgverleners delen.

Daarnaast heeft Philips dit jaar het eerste co-creatiecentrum voor digitale zorginnovaties geopend. Hierin kunnen zorgbestuurders en huisartsen samenwerken met ontwerpers, programmeurs en patiënten om zorginnovaties te bedenken. De ideeën die daaruit volgen worden door Philips-technologie ondersteund en hebben als doel de zelfredzaamheid van patiënten en het zorgaanbod te verbeteren.

Met de Accenture Innovation Awards organiseert het organisatieadviesbureau een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Een onderdeel van de Innovation Awards is de Innovator of the Year, een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan Nederlandse innovaties. 

Bekijk hier een film over de Philips diabetes-app.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Accenture Innovation Awards | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn