Ziekenhuis opent groene en duurzame zorgomgeving

garden trees

13-11-2015 07:07 | Door: Fitria Jelyta

Het ziekenhuis Tergooi in Blaricum opent op dinsdag 17 november de Groene Kas, waarin patiënten de mogelijkheid hebben om te herstellen in een omgeving met bloemen, planten en kruiden.

Met de Groene Kas wil Tergooi een groene en duurzame zorgomgeving voor patiënten realiseren. Zo is de kas uit duurzame materialen en in een tuin met bloemen en fruitbomen gebouwd.

De Groene Kas is toegankelijk voor zowel patiënten als begeleiders en familieleden die op bezoek zijn. Daarnaast kunnen bezoekers van de Groene Kas helpen bij het verzorgen van de planten en de tuin.

Voor de realisatie van de Groene Kas heeft het ziekenhuis de Stichting Vrienden van Tergooi ingezet om het benodigde geldbedrag van € 135.000 bij elkaar te brengen. Op dinsdag 17 november opent initiatiefnemer Lodewijk Hoekstra de Groene Kas in het ziekenhuis.

Gezondheidseffecten

In een ander project werken Nederlandse wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) aan een onderzoek naar de effecten van groene ziekenhuisomgevingen op de gezondheid van patiënten. Het onderzoek moet leiden tot groene maatregelen die de gezondheid van patiënten bevorderen.

De eerder geopende Chemotuin van het Tergooi ziekenhuis maakt deel uit van het onderzoek. In dit paviljoen kunnen kankerpatiënten buiten zijn, terwijl zij chemo krijgen toegediend. Dit draagt volgens het ziekenhuis bij aan het welzijn van patiënten en leidt tot positieve gevolgen op de werking van chemotherapie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tergooi | Foto: John Lord, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn