Uber geeft voor $ 10 een griepprik op locatie

griepprik

24-11-2015 07:42 | Door: Fitria Jelyta

Uber heeft een zorgdienst ontwikkeld, waarmee patiënten voor $ 10 een griepprik op locatie kunnen krijgen. Hiermee wil het bedrijf thuiszorg beschikbaar maken in 35 steden in de Verenigde Staten.

Met de Uber smartphone-app kunnen patiënten op donderdagen voor $ 10 tot tien griepprikken aanvragen. De griepprik wordt toegediend door een geregistreerde verpleger die de prik bij tien verschillende patiënten toedient. Daarnaast kunnen gebruikers van de app een gezondheidspakket tegen griep aanvragen met daarin een fles water, zakdoeken, desinfecterende handgel en een herbruikbare tas.

Gebruikers kunnen de zorgdienst slechts een keer aanvragen. Uber zegt met de zorgdienst bij te dragen aan thuiszorg voor patiënten die door gebrek aan vervoermogelijkheden geen toegang hebben tot ziekenhuiszorg. Het bedrijf verwacht 10.000 mensen in 35 Amerikaanse steden een griepprik te kunnen geven.

Het Uber Health-initiatief is opgericht op basis van een succesvol pilot-onderzoek, waarbij 2.050 mensen in de Amerikaanse steden Boston, New York, Washington D.C. en Chicago een griepprik hebben gekregen. Uit het onderzoek bleek dat 80 procent van de patiënten zich heeft ingeschreven voor het pilotonderzoek, doordat ze de griepprik thuis kunnen krijgen.

Nooit een doktersafspraak missen

Voor het Uber Health-initiatief heeft het bedrijf John Brownstein, biomedisch professor bij Harvard Medical School, als adviseur aangenomen. Volgens Brownstein moet Uber Health verder ontwikkelen om ook patiënten naar herhaaldelijke doktersafspraken en klinieken te brengen.

Zo werkt Uber samen met het bedrijf Practo, waarmee patiënten in India, de Filipijnen, Singapore en Indonesië via een smartphone-app doktersafspraken kunnen inplannen en tegelijkertijd een Uber-taxi kunnen regelen om naar de dokterspraktijk te gaan.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Uber, Buzzfeed | Foto: KOMUnews, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn