Nieuwe Philips-software maakt leverkanker beter behandelbaar

radiology

27-11-2015 12:06 | Door: Fitria Jelyta

Philips heeft nieuwe software ontwikkeld die big data gebruikt voor het opsporen en behandelen van ziektes. De eerste toepassing is beschikbaar voor behandelingen tegen leverkanker.

Dat meldt het FD. Met de intelliSpace portal 8.0 stelt Philips radiologen in staat om zeer gedetailleerde 3D-beelden van de lever te bekijken, waardoor een analyse op celniveau mogelijk is. Op basis van de software kunnen radiologen vervolgens relevante informatie verkrijgen over de effecten van de behandeling tegen de ziekte.

Samen met Yale University heeft Philips algoritmes ontwikkeld voor de diagnosesoftware waarmee artsen kunnen zien of de groei van de tumor na behandeling doorgaat en of de tumor kwaadaardig is. Door big data in te zetten zegt Philips het signaleren van ziektes evenals het opstellen van diagnoses en medische behandelingen te gaan verbeteren. Daarnaast moet de software grote databases van ziekenhuizen faciliteren met meer reken- en dataopslagcapaciteit. Hiervoor werkt Philips samen met Amzon webservices.

Zorgorganisaties ondersteunen

Eerder heeft Philips samen met het Radboud Universitair Medisch Centrum een nieuwe smartphone-app ontwikkeld die diabetespatiënten verbindt met zorgverleners. Hiermee kunnen patiënten met diabetes type 1 zelf hun gezondheidsdata invoeren en bijhouden, via draadloze glucosemeters en activiteitsmonitors.

Daarnaast heeft de technologiegigant het eerste co-creatiecentrum voor digitale zorginnovaties geopend. Zo wil Philips zorgorganisaties ondersteunen bij het verbeteren van het zorgaanbod voor patiënten. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Financieel Dagblad | Foto: Zdenko Zivkovic, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn