Microsoft maakt slechtzienden wegwijs met koptelefoon

01-12-2015 09:29 | Door: Fitria Jelyta

Microsoft werkt in het project Cities Unlocked aan een koptelefoon die blinden en slechtzienden via 3D-audio de weg wijzen in drukke steden. Hiermee zegt het bedrijf slechtzienden een grotere onafhankelijkheid te bieden.

Binnen Cities Unlocked werkt Microsoft al twee jaar samen met de in Groot-Brittannië gevestigde stichting Guide Dogs en Future Cities Catapult. Het programma bestaat uit een koptelefoon en GPS die blinden en slechtzienden de weg wijst door drukke straten.

Het Cities Unlocked-systeem werkt via een aansluiting op een smartphone en bluetooth afstandsbediening. Slechtzienden kunnen het systeem aansturen via een knop en spraakherkenning. Door op de knop ‘oriënteer’ te drukken, laat het systeem weten waar de gebruiker zich bevindt. Daarnaast waarschuwt het systeem de gebruiker voor wegobstakels en andere hindernissen.

Stereogeluid 

De koptelefoon maakt gebruik van 3D-audiotechnologie. Dit maakt het mogelijk voor de gebruiker om geluid links of rechts van de koptelefoon te ontvangen. Wanneer er bijvoorbeeld een fietsenrek aan de rechterkant van de weg bevindt, laat het systeem dit aan de gebruiker weten door geluid door te laten horen aan de rechter koptelefoonspeaker.

Het consortium zegt dat het systeem op dit moment nog in de testfase bevindt. Later moet het systeem de gebruikers ook in binnenruimtes, zoals supermarkten, de weg kunnen wijzen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: RTL Z, Numrush | Foto: Ben Churchill, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn