Slim verband laat wond sneller herstellen

verband

07-12-2015 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Onderzoekers hebben een slim wondverband ontwikkeld dat zorgmedewerkers tijd bespaart bij de wondverzorging van patiënten.

De onderzoekers van het Ierse Tyndall National Institute, het Vlaamse Fleming Medical en het Nederlandse Holst Centre hebben een slim wondverband ontwikkeld dat over een miniatuursensor beschikt. De sensor in deze DermaTrax geeft via een draadloze verbinding informatie over de temperatuur, de hoeveelheid vocht, de PH-waarde en mogelijke infecties van de wond aan de verpleger.

Volgens de onderzoekers laat de DermaTrax wondgenezing gemakkelijker en efficiënter verlopen voor zowel de patiënt als de zorgmedewerker. Door gebruik te maken van de sensor, hoeft een verpleegkundige het verband niet te verwijderen om te zien of de wond goed geneest. 

DermaTrax Fleming Medical

Dit werkt niet alleen efficiënter, maar draagt ook bij aan het wondherstel. De onderzoekers stellen dat ziekenhuizen hierdoor flink op tijd en zorgkosten kunnen besparen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tyndall National Institute | Foto: Hoofdafbeelding: DLG Images, Creative Commons, In tekst afbeelding: Fleming Medical (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn