Eiwitrijke zeewierburger in ziekenhuis verbetert spierkracht

burgers

09-12-2015 09:07 | Door: Fitria Jelyta

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede voegt een duurzame zeewierburger toe aan haar voedingsassortiment. De eiwitten in het zeewier moeten de spieren van patiënten versterken.

Ziekenhuis Gelderse Vallei introduceert The Dutch Weed Burger (TDWB) binnen het ziekenhuis. Deze zeewierburger bestaat uit een 100 procent plantaardige burger met brood en saus, verrijkt met micro- en macro-algen. Hierdoor is de burger rijk aan eiwitten en omega-vetzuren. Daarnaast bevat het zeewier vitamines en mineralen als ijzer en calcium.

Volgens het ziekenhuis zijn eiwitten nodig om spieren en spierkracht op peil te houden of weer op te bouwen wanneer spieren als gevolg van ziekte zijn verzwakt. Daarom besteedt het ziekenhuis extra aandacht aan eiwitrijke voedselproducten.

Via het maaltijdservicesysteem in het ziekenhuis kunnen patiënten de zeewierburger van 's ochtends tot 's avonds bestellen. “Wij zijn altijd op zoek naar gezonde, vernieuwende en duurzame producten”, zegt Annelies Ruitenschild, teamleider voeding bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. “Vandaar dat we graag dit product aan ons assortiment toevoegen."

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei | Foto: Prayitno, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn