Google en Johnson & Johnson ontwikkelen operatierobots

surgical robot

17-12-2015 07:15 | Door: Fitria Jelyta

Google heeft samen met farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson een nieuw bedrijf opgericht om de ontwikkeling van operatierobots en nieuwe operatietechnieken mogelijk te maken.

Ethicon, het medische apparatuursbedrijf van Johnson & Johnson, werkt samen met Verily Life Sciences - voorheen bekend stond als Google Life Sciences - aan de ontwikkeling van innovatieve operatierobots. De partijen hebben het onafhankelijke bedrijf Verb Surgical opgericht om chirurgische oplossingen te ontwikkelen.

Verb Surgical moet in de komende jaren een platform opbouwen waarin operatierobots en nieuwe chirurgische technieken mogelijk worden gemaakt. Met de kennis over minimaal invasieve chirurgische ingrepen werkt Ethicon aan medische instrumenten voor het robot-geassisteerde platform van Verb Surgical.

De nieuwe technieken van Verb Surgical moeten volgens de initiatiefnemers leiden tot betere patiëntresultaten, een verbeterde toegang tot minimaal invasieve chirurgie en zorgprocessen in ziekenhuizen efficiënter maken. Het medische bedrijf zegt in de toekomst meer informatie vrij te geven over de ontwikkeling van de nieuwe chirurgische technieken.

Betere kwaliteit zorg

“Door het maximaliseren van de verschillende mogelijkheden van deze twee toonaangevende bedrijven, willen we nieuwe technologieën en oplossingen ontwikkelen om bij te dragen aan een kwaliteitsverbetering van zorg over de hele wereld” zegt Scott Huennekens, President & CEO van Verb Surgical.

Eerder heeft het Amerikaanse bedrijf Intuitive Surgical de Da Vinci-operatierobot ontwikkeld. Deze robot maakt het mogelijk om langdurig precisiewerk op moeilijk bereikbare plaatsen uit te voeren met betere uitkomsten, minder bijwerkingen en een kleinere kans op complicaties tot gevolg. In Nederland is er al een prostaatoperatie en een hartklepvervangende operatie met de robot uitgevoerd.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Johnson & Johnson | Foto: MillitaryHealth, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn