Pleister met micronaalden dient vaccins pijnloos toe

vaccin pleister

04-01-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

Een spin-off van de Universiteit Twente heeft een pleister ontwikkeld die vaccins pijnloos en met een verlaagde dosis kan toedienen via de huid.

Dat schrijft RTL Nieuws. De pleister van MyLife Technologies beschikt over micronaaldjes die vaccins op een pijnloze wijze via de huid naar immuuncellen in het lichaam toedient. De techniek maakt geen gebruik van injectienaalden bij het toedienen van het vaccin.

Volgens de ontwikkelaars maakt de pleister het mogelijk om het immuunsysteem doelgericht in werking te zetten, waardoor de vaccindosis verlaagd kan worden ten opzichte van toediening in de spier via injectienaalden. MyLife Technologies zegt dat de pleister geschikt is voor de toediening van vaccins die ziektes als griep voorkomen, maar ook voor de toediening van therapeutische vaccins zoals immunotherapie bij kanker.

Het spin-off bedrijf verwacht de pleister in 2021 op de markt te brengen. Zo kunnen mensen de pleister bij de drogist of apotheek halen en zichzelf vaccineren. De ontwikkelaars zeggen met de pleister een oplossing te bieden aan kinderen en mensen met een angst voor naalden.

Oplosbare micronaalden

Eerder hebben onderzoekers van de Osaka University in Japan oplosbare micronaalden ontwikkeld die vaccins eenvoudiger en effectiever toedienen. De wetenschappers hebben een patch voorzien van de micronaalden die door de huid prikken, waarna ze oplossen in het lichaam. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RTL Nieuws, MyLife Technologies | Foto: Dave Crosby, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn