Nederlandse start-up gaat voedselverspilling in de zorg tegen

hospital food

06-01-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse start-up Wastewatchers en AAFM Facility Management werken samen om voedselverspilling in de zorg tegen te gaan. 

De Nederlandse start-up Wastewatchers en AAFM Facility Management werken samen aan het terugdringen van voedselverspilling in de zorgbranche. Hiermee past Wastewatchers zijn applicatie voor het eerst toe op het Isala Diaconessenhuis in Meppel. Volgens AAFM is de samenwerking met Wastewatchers uniek, doordat voedselverspilling in de zorgbranche niet eerder op deze manier is gemeten.

Wastewatchers paste de applicatie eerder toe in professionele keukens. Met de tool kan keukenpersoneel van restaurants en bedrijven het verspillingsproces inzichtelijk maken. Verder vergelijkt de applicatie verspillingsdata tussen verschillende locaties. Met de gegevens kan het team achter Wastewatchers de betreffende keuken ondersteunen bij het aanpakken van voedselverspilling.

“Voedselverspilling in de zorg heeft een andere dynamiek dan bedrijfscatering, vanwege de continu wisselende omstandigheden van de patiënten en de vele diëten”, zegt Peter de Graaf, specialist op het gebied van eten en drinken bij AAFM. “Samen met Wastewatchers heeft AAFM een structuur bedacht, waarbij voedselverspilling binnen het proces van de verstrekking van eten en drinken gemeten en geanalyseerd kan worden."

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: AAFM Facility Management | Foto: Greg Grossmeier, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn