Zonder naalden verdovingsmiddel in de mond toedienen

tandheelkunde

20-01-2016 09:20 | Door: Fitria Jelyta

Braziliaanse wetenschappers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om mondverdovingsmiddelen zonder naalden toe te dienen. Dit kan kosten in de tandzorg volgens hen verminderen.

De wetenschappers van de Universidade de São Paulo hebben een nieuwe manier ontwikkeld om verdovingsmiddelen voor mond- en tandheelkunde pijnloos toe te dienen zonder gebruik te maken van naalden. Dit maakt het volgens de onderzoekers mogelijk om tandzorgkosten te besparen en de kans op infecties en besmetting te voorkomen.

Daarnaast moet de niet-invasieve toedieningsvorm van verdovingsmiddelen een oplossing bieden voor patiënten met een angst voor naalden.

Elektrisch geladen deeltjes

In het onderzoek maakten de wetenschappers gebruik van een hydrogel uit polymeer en twee soorten verdovingsmiddelen. Door gebruik te maken van de hydrogel blijven de verdovingsmiddelen volgens de wetenschappers beter kleven.

Vervolgens hebben de onderzoekers Iontoforese toegepast. Deze niet-invasieve toedieningsvorm maakt het mogelijk om de hydrogel met verdovingsmiddel in de mond toe te dienen via elektrisch geladen deeltjes. Hieruit bleek dat het verdovingsmiddel snel actief wordt en langdurig actief blijft.

Toepassing

De wetenschappers willen een apparaat ontwikkelen om de pijnloze toedieningsvorm verder te kunnen testen. Daarnaast willen de wetenschappers onderzoek doen naar andere toepassingen voor de toedieningsvorm van medicatie, zoals voor kanker en huid- en oogaandoeningen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Phys.org | Foto: US Army Africa, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn