Iran krijgt Nederlandse installatie tegen legionella

Teheran water

26-01-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

Holland Water gaat met zijn waterbehandelingsinstallatie tegen legionella naar Iran. Hiermee zegt het bedrijf in het land bij te willen dragen aan legionellabestrijding, energiebesparing en schoon water.

De Nederlandse leverancier van apparatuur voor legionellabestrijding, Holland Water, heeft een duurzaam systeem ontwikkeld om waterinstallaties bacterie- en legionellavrij te houden. Het Bifipro-systeem maakt gebruik van elektrisch geladen koper- en zilverdeeltjes om drink-, koel-, en proceswater bacterievrij te houden.

Voor het Bifipro-systeem sluit Holland Water een samenwerkingsovereenkomst met het Iraanse bedrijf Padyab Tadjhiz Co, dat in de mijn-, olie- en gaswereld, maar ook in milieu en water actief is. Het Iraanse bedrijf is actief in alle 33 provincies van Iran en zegt vooral veel kansen op het gebied van waterbehandeling te zien, ook voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Bifipro Holland Water

Geen chemicaliën

Volgens Holland Water is het Bifipro-systeem duurzamer dan de traditionele methode om legionellabacteriën in water te verwijderen, omdat het geen gebruikmaakt van chemicaliën.

De Bifipro voegt lage concentraties koper- en zilverionen aan het water toe, waardoor de zogeheten biofilm uit een waterinstallatie wordt verwijderd. Zo krijgen bacteriën zoals legionella, geen kans om zich te verspreiden. Daarnaast heeft Holland Water een sensor ontwikkeld die koper- en zilverconcentraties nauwkeurig real-time en online kan meten.

Ondersteuningstraject

Voor de samenwerkingsovereenkomst in Iran heeft Holland Water gebruikgemaakt van het ondersteuningstraject Starters International Business-regeling (Sib), een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De overeenkomst met het Iraanse bedrijf wordt begin februari ondertekend.

Volgens Holland Water zijn er meer dan 300 Bifipro-systemen in Nederlandse ziekenhuizen, woonzorgcentra en hotels geïnstalleerd. Daarnaast zijn de systemen ook op een aantal locaties in Italië en België te vinden. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Holland Water | Foto: Hoofdafbeelding: abdallahh, Creative Commons, In tekst-afbeelding: Holland Water (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn