Groen banenplan moet werkloosheid bestrijden

Groen banenplan moet werkloosheid bestrijden

26-04-2013 10:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het opstellen van een duurzaam banenplan. Hiermee moet zowel de vergroening als de werkgelegenheid gestimuleerd worden.

Met het banenplan reageert Den Haag op de oproep van de Europese Commissie, om de werkgelegenheid te stimuleren door de belasting op arbeid te verlagen. Dit moet gefinancierd worden door hogere milieuheffingen.

GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik drong al meerdere malen aan op een banenplan om de stijgende werkloosheid aan te pakken. De werkeloosheid neemt momenteel in Nederland met 20.000 mensen per maand toe. In zijn aangenomen motie verzoekt hij de regering “vergroening op te nemen in het banenplan, om zo duurzame werkgelegenheid te scheppen”.

Het banenplan maakt onderdeel uit van het nationale hervormingsprogramma, dat komende maand wordt gepresenteerd.

Foto: Xiaojun Deng via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn