Nederland helpt China met verantwoord ondernemen

Nederland helpt China met verantwoord ondernemen

09-05-2013 18:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederland gaat China helpen met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

Het Aziatische land krijgt de komende maanden hulp van Nederland met het opstellen van richtlijnen voor bedrijven, sprak minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) af met haar Chinese collega Gao Hucheng. Hoeveel geld die hulp gaat kosten, moet nog worden bepaald. Ook moet nog worden besloten waar de hulp precies uit gaat bestaan.

"Ik maak me zorgen over de arbeidsrechten in China'', liet Ploumen weten. Ze vindt dat het land daarom een voorbeeldfunctie moet hebben, omdat veel Chinese staatsbedrijven ook in het buitenland actief zijn, inclusief Nederland. "De verantwoordelijkheid gaat dus verder dan alleen de omstandigheden binnen China.''

Ploumen sprak ook met een Chinese activist op het gebied van arbeidsrechten. Die benadrukte dat vooral migrantarbeiders het slecht hebben in het land. Ze werken vaak zonder contract en maken dus geen aanspraak op sociale voorzieningen. Bovendien krijgen ze soms niet betaald en kunnen dat ook niet afdwingen met een voor hun te dure rechtsgang.

Bron: ANP

Foto: Robert Scoble via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn