Klimaatdoelen China onduidelijk: CO2-uitstoot stijgt 40%

Klimaatdoelen China onduidelijk: CO2-uitstoot stijgt 40%

31-05-2013 11:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Naar schatting zal de CO2-uitstoot van China tegen 2020 met 40 procent stijgen, door het toenemende gebruik van kolencentrales.

Volgens een rapport van adviesbureau The Economist Intelligence Unit (EIU), dat gisteren verscheen, zal China’s CO2-uitstoot stijgen met zo’n 40 procent tegen 2020. Deze stijging, voornamelijk veroorzaakt door verbranding van fossiele brandstoffen, is vergelijkbaar met de uitstoot die het land in 2010 veroorzaakten. China was toen ook al ’s werelds grootste uitstoter van CO2.

De cijfers zijn gebaseerd op de veronderstelling dat China’s kolenconsumptie tussen 2011 en 2015 met 18 procent zal groeien. In de periode daarvoor was de groei vele malen hoger: 46 procent tussen 2006 en 2010. Kolen vertegenwoordigen ongeveer tweederde van het Chinese energieverbruik en driekwart van de elektriciteitsopwekking, aldus het adviesbureau.

Volgens EIU zullen maatregelen als koolstofbelasting en emissiehandel – waar China onlangs mee is begonnen – in combinatie met afvang en opslag van CO2 van groot belang zijn om de uitstoot binnen de perken te houden.

Bron: Bloomberg Foto:  Gerrigje Engelen via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn