'Sterke temperatuurstijging zonder ingrijpen'

'Sterke temperatuurstijging zonder ingrijpen'

10-06-2013 14:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het doel van maximaal twee graden temperatuurstijging is ver uit zicht geraakt. Overheden moeten drastische maatregelen nemen om het doel alsnog te bereiken.

Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport dat maandag is uitgekomen.

De uitstoot van het broeikasgas CO2 is in 2012 gestegen tot een recordhoogte van 31,6 gigaton. Volgens IEA-directeur Maria van der Hoeven ‘is klimaatverandering gedaald naar de laagste regionen van de politieke prioriteiten’. De weg waarop de wereld op dit moment zit leidt eerder naar een stijging van de temperatuur met 3,6 tot 5,3 graden, aldus het IEA.

Om het tij te keren stelt het rapport vier maatregelen voor die er voor kunnen zorgen dat de uitstoot in 2020 aanzienlijk wordt verminderd. Zo moet onder meer de bouw en gebruik van kolencentrales worden beperkt en moeten er gerichte maatregelen worden getroffen voor de isolatie van gebouwen, fabrieken en transportmiddelen.

Bron: ANP Foto: Silje Bergum Kinsten via Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn