Ontdek hoe Apple bijdraagt aan individuele gezondheidszorg

28-04-2016 14:10 | Door: Fitria Jelyta

Met de Carekit heeft Apple een softwaretools ontwikkeld die techstart-ups moeten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe zelfzorg-apps. Hiermee wil het concern de individuele gezondheidszorg stimuleren.

De Carekit-opensource-framework is voorzien van vier modules die bedrijven en initiatiefnemers moet helpen bij het ontwikkelen van hun eigen zorg-app. Deze modules maken het mogelijk voor patienten om hun eigen behandelplannen en actiepunten bij te houden, zoals het innemen van medicatie.

Daarnaast moeten gebruikers van de nieuwe zorg-apps symptomen op een eenvoudige wijze kunnen vastleggen en aangeven hoe zij zich voelen. Ook kunnen patiënten behandelingsresultaten inzien en gegevens uitwisselen met artsen via de zorg-apps die volgens de modules van Carekit worden ontwikkeld.

Actief omgaan met gezondheid

Zwangerschap-apps

Zo is de zorg-app One Drop volgens de Carekit-modules ontwikkeld. Deze app maakt het mogelijk voor diabetespatiënten om hun gezondheid te controleren. Verder is de app Start van het bedrijf Iodine door de CareKit-modules geïntegreerd. Start helpt gebruikers van antidepressiva om te bepalen of hun medicatie helpt en stelt artsen in staat om hen effectieve zorg te bieden.

Apple meldt dat de Carekit-modules ook wordt gebruikt voor de zwangerschaps-app Glow Nurture, die vrouwen helpt om tijdens hun zwangerschap gezond te blijven. De apps One Drop, Start en twee zwangerschaps-apps van Glow Nurture zijn vanaf vandaag via de Apple Store beschikbaar.

Actieve rol

Naast de nieuw gelanceerde apps zijn verschillende kennisinstellingen bezig om Carekit-apps te maken die de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten verbeteren. Zo moet een zorg-app van de Amerikaanse Texas Medical Center bijdragen aan efficiënte zorg voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

Door de Carekit toegankelijk te maken voor app-ontwikkelaars verwacht Apple meerdere zorg-apps beschikbaar te stellen die patiënten in staat stelt actiever om te gaan met hun gezondheid. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Apple, Techcrunch, The Associated Press | Foto: Jason Howie, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn