Ontdek hoe Apple bijdraagt aan individuele gezondheidszorg

28-04-2016 14:10 | Door: Fitria Jelyta

Met de Carekit heeft Apple een softwaretools ontwikkeld die techstart-ups moeten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe zelfzorg-apps. Hiermee wil het concern de individuele gezondheidszorg stimuleren.

De Carekit-opensource-framework is voorzien van vier modules die bedrijven en initiatiefnemers moet helpen bij het ontwikkelen van hun eigen zorg-app. Deze modules maken het mogelijk voor patienten om hun eigen behandelplannen en actiepunten bij te houden, zoals het innemen van medicatie.

Daarnaast moeten gebruikers van de nieuwe zorg-apps symptomen op een eenvoudige wijze kunnen vastleggen en aangeven hoe zij zich voelen. Ook kunnen patiënten behandelingsresultaten inzien en gegevens uitwisselen met artsen via de zorg-apps die volgens de modules van Carekit worden ontwikkeld.

Actief omgaan met gezondheid

Zwangerschap-apps

Zo is de zorg-app One Drop volgens de Carekit-modules ontwikkeld. Deze app maakt het mogelijk voor diabetespatiënten om hun gezondheid te controleren. Verder is de app Start van het bedrijf Iodine door de CareKit-modules geïntegreerd. Start helpt gebruikers van antidepressiva om te bepalen of hun medicatie helpt en stelt artsen in staat om hen effectieve zorg te bieden.

Apple meldt dat de Carekit-modules ook wordt gebruikt voor de zwangerschaps-app Glow Nurture, die vrouwen helpt om tijdens hun zwangerschap gezond te blijven. De apps One Drop, Start en twee zwangerschaps-apps van Glow Nurture zijn vanaf vandaag via de Apple Store beschikbaar.

Actieve rol

Naast de nieuw gelanceerde apps zijn verschillende kennisinstellingen bezig om Carekit-apps te maken die de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten verbeteren. Zo moet een zorg-app van de Amerikaanse Texas Medical Center bijdragen aan efficiënte zorg voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

Door de Carekit toegankelijk te maken voor app-ontwikkelaars verwacht Apple meerdere zorg-apps beschikbaar te stellen die patiënten in staat stelt actiever om te gaan met hun gezondheid. 

Word nu Free Member en download GRATIS ons magazine over de transitie in de voedingssector

Bron: Apple, Techcrunch, The Associated Press | Foto: Jason Howie, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn