Doodstraf voor vervuiling in China

Doodstraf voor vervuiling in China

20-06-2013 10:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China gaat zwaardere straffen zetten op het overtreden van de milieuwetten. In ernstige gevallen kunnen vervuilers zelfs de doodstraf opgelegd krijgen.

Volgens het officiële Chinese nieuwskanaal Xinhua is er sinds woensdag een nieuwe juridische interpretatie van de milieuwetten. Daarin is met duidelijkere criteria aangegeven waarvoor mensen kunnen worden veroordeeld, en welke straffen ze kunnen krijgen.

De straffen voor het overtreden van de milieuwetten zijn ook zwaarder geworden. ‘Bij de ernstigste gevallen kan de doodstraf worden opgelegd,’ aldus het nieuwskanaal.

De duidelijkere criteria zijn belangrijk, omdat het handhaven van de wetgeving met name op lokaal niveau vaak nog een probleem is. Lokale overheden zijn vaak sterk afhankelijk van het belastinggeld van vervuilende industrieën en handhaven milieuwetgeving slechts mondjesmaat.

Bron: Reuters

Foto: madiko83 via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn