Consortium bouwt ziekenhuis in Breda energiezuinig

18-05-2016 09:20 | Door: Fitria Jelyta

De nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda is gegund aan een consortium dat het pand energiezuinig realiseert.

Een consortium bestaande uit Engie Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen neemt de totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis voor zijn rekening. In een geïntegreerde samenwerking zijn Engie Services en Unica verantwoordelijk voor de duurzame installaties van het ziekenhuis. Voor de bouw van het pand zijn Trebbe en Van Wijnen verantwoordelijk.

Naar verwachting wordt het ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 vierkante meter in 2019 in gebruik genomen.

Toegankelijke zorg

Zo krijgt het ziekenhuis een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) die de CO2-uitstoot met 80 procent moet verminderen. Eerder heeft het Amphia ziekenhuis de Green Deal Zorg ondertekend met de gemeente Breda. Hiermee wil het ziekenhuis zuinig en slim omgaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen.

Met de nieuwbouw van het ziekenhuis zegt Amphia verschillende zorgdisciplines intensiever met elkaar te laten samenwerken in een centrale locatie. “De patiënt heeft hier baat bij: er kan nog sneller een behandelplan worden samengesteld en uitgevoerd”, zegt Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur, in een persbericht.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Engie Services | Foto: David Fulmer, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn