Bouwbedrijf geeft green bond uit voor duurzaam ziekenhuis

30-05-2016 18:44 | Door: Fitria Jelyta

Het Canadese bouwbedrijf EllisDon Infrastructure heeft een green bond ter waarde van $ 130 mln uitgegeven voor de bouw van een duurzaam ziekenhuis.

Dat schrijft de nieuwswebsite Penticton Western News. Het bouwbedrijf spreekt van een van de eerste green bonds die zijn uitgegeven voor de financiering van een Publiek-Private Samenwerking (PPS) voor de bouw van een ziekenhuis. Door de groene obligatie in te zetten voor het financieren van de PPS zegt de Canadese regering het gebouw tijdig te kunnen realiseren met minder faalkosten.

Duurzaam hout

Dankzij eerdere investeringsrondes bedraagt het budget voor de bouw van het ziekenhuis $ 312,5 mln. Hiermee krijgt het Penticton Regional Hospital een nieuwe toren, die volledig volgens de duurzaamheidseisen van Leed wordt gerealiseerd. Zo wordt er gebruikgemaakt van duurzaam hout en installaties die het energieverbruik van het gebouw laag houden.

Het nieuwe ziekenhuisgebouw biedt onder meer plaats aan vijf operatiekamers, zes andere kamers voor kleinere medische ingrepen en 155 patiëntbedden. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Penticton Western News, Kelowna Now | Foto: Perry Quan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn