Zorginvesteerder haalt € 250 mln op voor innoverende zorg

15-06-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse zorginvesteerder Gilde Healthcare heeft in een investeringsronde € 250 mln opgehaald. Dit fonds wordt gebruikt om innoverende bedrijven in de zorgsector van groeikapitaal te voorzien.

Het nieuwe groeikapitaalfonds Gilde Healthcare IV heeft verschillende investeerders aangetrokken, waaronder Philips, Johnson & Johnson, private investeerders en het Europees Investeringsfonds (EIF). Het geld is bedoeld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van medische technologie, digitale zorg en therapie.

Eerder investeerde Gilde Healthcare in het Nederlandse bedrijf Zetacom, dat communicatiesystemen levert aan gemeenten, de grootzakelijke markt en de zorgsector. Met name in de zorgsector ziet het bedrijf kansen om innovaties te ontwikkelen die zorg op afstand verbeteren. Zetacom specialiseert zich in onder andere bellen, beeldbellen, alarmering en plaatsbepaling.

Verandering in de zorg

Daarnaast heeft Gilde Healthcare in de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in veertien bedrijven die inmiddels zijn verkocht. Zo behoorde het Nederlandse bedrijf Profibrix tot het portfolio van Gilde Healthcare. Dit bedrijf ontwikkelt weefselafdichting die acute en ernstige bloedingen tijdens operaties of door traumaletsel stopt.

“De gezondheidszorg in de Verenigde Staten en Europa is aan het veranderen”, zegt Pieter van der Meer, managing partner bij Gilde Healthcare.

“Deze verandering is gedreven door de behoefte aan zorg waarin de patiënt centraal staat en een scherpere focus op waardecreatie. Met ons nieuwe fonds gaan wij door met onze onderscheidende beleggingsstrategie om bedrijven te ondersteunen bij ontwikkelingen die de zorgsector verbeteren en toegankelijker maakt door kostenbesparing.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gilde Healthcare | Foto: Ruhrfisch, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn