Vrouwen in top leidt tot meer duurzame bedrijfsvoering

Vrouwen in top leidt tot meer duurzame bedrijfsvoering

24-07-2013 09:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Management teams met meer vrouwen halen niet alleen betere financiële resultaten, maar hebben door de bank genomen ook een meer duurzame bedrijfsvoering.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Haas School of Business aan de University of California in Berkeley. Het rapport verscheen al in oktober van vorig jaar.

De Amerikaanse wetenschappers onderzochten de relatie tussen het aantal topvrouwen in een bestuur en het niveau van duurzaam ondernemerschap. Bedrijven waar meer vrouwen aan de top staan blijken vaker in hernieuwbare energie te investeren en meer aandacht te hebben voor energie-efficiëntie in operationele processen.

Ook houden deze bedrijven vaker de CO2-uitstoot van hun producten en processen actief bij, hebben ze programma’s om met leveranciers na te denken over de CO2-voetafdruk, en nemen zij milieurisico’s mee in hun financiële afwegingen.

Andere onderzoeken hebben eerder al sterke aanwijzingen gegeven dat management teams met meer vrouwen ook betere financiële resultaten behalen.

Foto: Susan Sermoneta via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn