Gratis berekening CO2-voetafdruk voor mkb

Gratis berekening CO2-voetafdruk voor mkb

21-08-2013 07:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober betekent een meevaller voor het Nederlandse mkb. Het Klimaatplein biedt de mogelijkheid om tot die dag gratis de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te berekenen. 

Het berekenen van de CO2-voetafdruk van een onderneming creëert bewustwording en maakt besparingsmogelijkheden op energieverbruik inzichtelijk. Door vervolgens dat verbruik te verminderen neemt de uitstoot van broeikasgassen af én dalen de energiekosten. Een meevaller voor zowel de planeet als de eigen portemonnee.

Deelnemen kan via de site van het Klimaatplein. Op de Dag van de Duurzaamheid wordt aan de eerste vijftig deelnemers aan de actie een boek toegezonden met daarin een praktisch stappenplan om duurzamer te ondernemen.

Foto: Bradley Buhro via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn