‘Gebruiksklare kankermedicatie opschalen in Europa’

12-07-2016 18:45 | Door: Fitria Jelyta

Het farmaceutische concern Sun Pharma uit India heeft een gebruiksklaar medicatiepakket ontwikkeld tegen kanker. Dit moet zowel tijd en kosten besparen bij de toediening van de geneesmiddelen.

De zogeheten Gemcitabine Infusmart bestaat uit geneesmiddelen die via de aderen worden toegediend. De intraveneuze medicatie wordt in een standaard dosering beschikbaar gesteld, waardoor zorgmedewerkers de middelen onmiddellijk per individuele patiënt kunnen toedienen volgens de voorschriften van de arts.

In tegenstelling tot bestaande oncologiemiddelen hoeft de Gemcitabine Infusmart niet te worden voorbereid in ziekenhuislaboratoria of apotheken voordat de zorgmedewerkers de middelen aan de patiënt kunnen toedienen. Deze ‘Ready-to-Administer’ aanpak leidt volgens Sun Pharma tot verbeterde veiligheid van de medicatie, efficiëntie van de behandeling en tijdsbesparing.

Introductie in Europa

“Traditionele geneesmiddelen worden nu nog gereed gemaakt in apotheken of uitbesteed naar andere instellingen om gebruiksklaar te maken, waardoor het proces tijdrovend en mogelijk schadelijk kan zijn”, zegt Hellen de Kloet, business head van Western Europe & ANZ, Sun Pharma. “Wij geloven dat er mogelijkheden zijn om ons portfolio uit te breiden met gebruiksklare geneesmiddelen voor verschillende behandelingen waarvan tijdsbesparing en veiligheid essentieel zijn.”

De komende maanden gaat het concern de gebruiksklare medicatie introduceren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Sun Pharma | Foto: Sun Pharma (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn