Zorgrobot bewaart medicijnen en stimuleert therapietrouw

27-07-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse start-up Pillo Health heeft een zorgrobot ontwikkeld, die medicatie bewaart en patiënten waarschuwt wanneer zij vergeten hun medicatie in te nemen.

De Pillo is een huisrobot en medicijndispenser in een. De huisrobot herkent verschillende gebruikers binnen een huishouden op basis van gezichten en stemmen. Dit maakt het voor de Pillo mogelijk om het juiste medicijn aan de juiste persoon te geven op het juiste moment van de dag.

Gebruikers kunnen de Pillo via een smartphone-app instellen, zodat die een waarschuwing geeft wanneer zij vergeten medicatie in te nemen. Ook kan de robot mantelzorgers waarschuwen om therapietrouw bij onder meer hulpbehoevende ouderen te stimuleren. Dat leidt ertoe dat zij hun voorgeschreven behandeling beter volgen. 

Daarnaast kan de slimme medicijndispenser volgens de makers herhaalrecepten bij de apotheek aanvragen, wanneer blijkt dat de voorraad van medicijnen laag is.

Zorg op afstand

Naast het stimuleren van therapietrouw bij patiënten, kan Pillo ook zorg- en voedinggerelateerde vragen beantwoorden. De start-up wil de zorgrobot verder ontwikkelen om ook telemonitoring mogelijk te maken, waarbij doktersafspraken op afstand kunnen worden uitgevoerd. Verder wil Pillo Health de robot voorzien van een valdetectie, babymonitor en een dashboard.

Het bedrijf is een crowdfundingactie op Indiegogo gestart om Pillo op de markt te brengen en de ontwikkelingen door te voeren. Op dit moment heeft Pillo Health ruim $ 90.000 binnengehaald voor de marktintroductie van de zorgrobot. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Smarthealth, Pillo Health

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn