Cleantech-ondernemer helpt met nieuwe verdienmodellen

Cleantech-ondernemer helpt met nieuwe verdienmodellen

18-09-2013 10:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hij werd rijk met zonne-energie. Jigar Shah adviseert nu startups in de duurzaamheid met het formuleren van een goed verdienmodel.

Als tiener las Jigar Shah over de technologie achter zonne-energie. Meteen vroeg hij zich af: waarom is dit niet overal? Die drive leidde uiteindelijk tot het succes van zijn bedrijf SunEdison, de grootste dienstverlener ter wereld op het gebied van zonne-energie. In 2009 verkocht Shah zijn bedrijf voor $200 mln.

Sindsdien houdt Shah zich bezig met een groot idee. Hij noemt het de impact economy: een economisch stelsel waarin grote investeerders op grote schaal samenwerken met bedrijven, ondernemers en overheden. Samen lossen zij de grote vraagstukken op over het milieu en maatschappij. Dat levert volgens Shah geen gemiddelde rendementen op, maar grote rendementen.

---

Jigar Shah geeft donderdag 26 september (13:00) een lezing over zijn aanstaande boek over de impact economy. Ook zal hij startups in de cleantech en duurzaamheid helpen met hun verdienmodellen.

Vooral voor innovators die werken aan verdienmodellen voor duurzame technologie is de lezing interessant: (clean tech) starters, investeerders, angel investors, en bedrijven die cleantech-producten en -diensten op de markt (willen) brengen.

De lezing wordt georganiseerd door Climate-KIC en zal plaatsvinden bij partner YES!Delft in Delft. Voor lezers van DuurzaamBedrijfsleven zijn nog 20 toegangskaarten beschikbaar. Reageer door een e-mail te sturen naar redactie@duurzaambedrijfsleven.nl.

Foto: Business Innovation Factory via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn