Pak van paddenstoelen verandert lichaam in compost

duurzame uitvaart

15-08-2016 12:21 | Door: Fitria Jelyta

Een pak gemaakt van paddenstoelen moeten begraven lichamen transformeren tot compost.

De Infinity Burial Suit van ontwerper Jae Rhim Lee is gemaakt van 100 procent biologisch katoen en twee soorten paddenstoelen. Het pak draagt bij aan het natuurlijke afbraakproces van begraven lichamen. Voor de productie en verkoop van het pak heeft Lee de start-up Coeio opgericht. De pakken zijn voor $ 1.500 per stuk te koop.

Volgens de ontwerper is het pak duurzaam, omdat er voor de productie geen fossiele brandstoffen of schaarse bronnen nodig zijn. Daarnaast moet het pak het lichaam ontdoen van schadelijke stoffen die anders achterblijven in de aarde.

In de Verenigde Staten is een duurzame uitvaart populair. Zo kunnen mensen er op de Prairie Creek in Florida voor kiezen om begraven te worden in een ecologische doodskist. De kisten zijn gemaakt van bamboe, grenen, geweven wilg, gerecycled karton en gedroogde bananenplanten. 

Bekijk hier meer over het biologisch afbreekbare pak van paddenstoelen: 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Edie, Inhabitat | Foto: Coeio (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn