Zorgcentrum gaat 480 zonnepanelen crowdfunden

ZonOpZorg 't Kampje

22-08-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

De crowdfundingsactie ZonOpZorg installeert meer zonnepanelen op Nederlandse zorghuizen. Zo moet een zorgcentrum in Loenen aan de Vecht 480 zonnepanelen krijgen door middel van crowdfunding.

ZonOpZorg is een initiatief van woningcorporatie Habion, duurzaamheidsorganisatie Urgenda en platform Zonnepanelendelen. Met dit initiatief stelt het consortium particulieren in staat om bij te dragen aan het verduurzamen van het zorgcentrum ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. Deelnemers van de crowdfundingactie kunnen vanaf € 25 bijdragen aan het project en tot 5,2 procent rendement per jaar ontvangen.

Duurzame stroomvoorziening

Het project heeft een looptijd van zestien jaar. Daarnaast krijgen deelnemers inzicht in de prestaties van het zonnedak. De initiatiefnemers van ZonOpZorg willen met de crowdfundingactie binnen veertig dagen € 150.000 binnenhalen. Bij gebleken succes moeten de zonnepanelen op vier verschillende dakdelen verschijnen.

Met de plaatsing van 480 zonnepanelen verwacht het zorgcentrum 40 procent van zijn jaarlijkse stroomverbruik duurzaam op te wekken. Volgens de initiatiefnemers van ZonOpZorg is dit evenveel als het elektriciteitsverbruik van 32 huishoudens.

Energiebesparing

Eerder heeft het ZonOpZorg-consortium 512 zonnepanelen geplaatst op het dak van Woonzorgcentrum de Benring in de Gelderse plaats Voorst. Binnen vijf weken zamelde de organisatie toen € 160.000 in. Volgens het consortium maken de zonnepanelen een vermindering van 45 procent op de energierekening en een besparing van € 170.000 aan energielasten over 25 jaar mogelijk. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ZonOpZorg, Duurzaam Gebouwd | Foto: ZonOpZorg (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn