NL bedrijfsleven goed bezig met duurzaamheid – vindt het zelf

NL bedrijfsleven goed bezig met duurzaamheid – vindt het zelf

09-10-2013 11:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlandse ondernemingen worden gekenmerkt door een crisisbestendig duurzaamheidsbeleid. Dat stellen zij althans zelf.

Dat blijkt uit de Nationale Duurzaamheidsmonitor die dinsdag werd gepresenteerd in de Hermitage te Amsterdam. Initiatiefnemer Anne-Marie Rakhorst, directeur van advies- en ingenieursbureau Search, kondigde aan dat het onderzoek voor herhaling vatbaar is.

“Het is belangrijk om de feitelijke informatie over de jaren heen te monitoren om voorspellingen te doen en in te spelen op ontwikkelingen”, aldus Anne-Marie Rakhorst.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research, werden 893 bestuurders gevraagd een enquête in te vullen om inzicht te bieden in het duurzaamheidsbeleid van hun ondernemingen.

Resultaten

De ondervraagde bestuurders vinden dat Nederlandse ondernemingen een crisisbestendig beleid toepassen en dat de duurzame ambities steeds verder reiken. Verder wordt duidelijk dat de crisis  als een keerpunt heeft gediend om organisaties te verduurzamen.

Van de Nederlandse bedrijven beweert 41 procent dat zij sinds het begin van de crisis meer tijd hebben gestoken in het verduurzamen van hun producten en diensten.

De grote verrassing in de resultaten was de prioriteit in het betrekken van medewerkers in duurzame innovatie. Rakhorst acht dit één van de belangrijkste stappen in het verduurzamen van een onderneming. “Je kunt geen veranderingen doorvoeren zonder dat met elkaar te realiseren; mensen volgen mensen en geen ideeën”, stelt Rakhorst.

 

Bron: Persbericht Search

Foto: Paula Boudestein via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn