Ziekenhuis De Honte plaatst 550 zonnepanelen op het dak

15-09-2016 07:00 | Door: Hidde Middelweerd

Zorginstelling ZorgSaam laat 550 zonnepanelen plaatsen op het dak van ziekenhuis De Honte in Terneuzen. De panelen, die een oppervlakte van 900 vierkante meter beslaan, leveren ongeveer 5 procent van het totale energieverbruik van ZorgSaam op.

De zonnepanelen werden deze week met een kraan op het dak gehesen. Naar verwachting kunnen volgende week de eerste zonnecollectoren op het dak gezet worden.

Johan de Feyter, hoofd techniek van ZorgSaam, is blij met de zonnepanelen: “Duurzaamheid is een van de speerpunten van ZorgSaam. We doen dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen die na ons komen."

Op het dak van het ziekenhuis is ruimte voor uitbreiding, maar vooralsnog ligt dit niet in de planning. Met 550 zonnepanelen heeft ZorgSaam al een van de grootste zonneparken van Zeeland.

Financiering

ZorgSaam hoeft het project niet zelf te financieren. De Feyter: “Het risico ligt bij het bedrijf dat het project heeft geregeld en het totale beheer op zich neemt. Voor hen is het een klein project, ze zijn grotere projecten gewend. Het verbaast me dat nog niet alle ziekenhuizen dit hebben omarmd. Een ziekenhuis heeft toch dakoppervlak genoeg."

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ZorgSaam | Foto: ZorgSaam (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn