Britse overheid oppert strenger klimaatdoel EU

Britse overheid oppert strenger klimaatdoel EU

28-10-2013 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Verenigd Koninkrijk pleit voor een strenger klimaatdoel in 2030 dan wat nu besproken wordt in Brussel.

Het doel wat reeds opgesteld was door de Europese Unie impliceerde een afname van 40 procent van de uitstoot van CO2 ten opzichte van 1990.De Britten pleiten echter voor een afname van 50 procent middels het elimineren van emissierechten in de markt.

Klimaatdoelen

De verwachting is dat de EU nog dit jaar de nieuwe klimaatdoelen voor na 2020 presenteert. Vooral bedrijven en overheden roepen de EU op sneller de toekomstplannen te bepalen omdat de markt zekerheid noodzakelijk acht.

Het VK is een ambitieuze speler in de strijd tegen klimaatverandering. Het land streeft naar een afname van CO2-uitstoot van 80 procent in 2050 ten opzichte van 1990.

 

 

Bron: Nuzakelijk

Foto: Xaf via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn