Zorgverzekeraar en start-up samen voor duurzaam wonen

duurzaam woonconcept

03-10-2016 10:19 | Door: Fitria Jelyta

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis werkt samen met de Nederlandse start-up On(t)roerend Goed aan de ontwikkeling van duurzame woonconcepten, waarin hulpbehoevende senioren langer zelfstandig kunnen wonen.

De start-up werkt samen met zorgorganisaties om toekomstbestendige woonoplossingen te realiseren voor onder andere senioren. Daarbij wil On(t)roerend Goed leegstaand vastgoed een nieuwe bestemming geven. Door met de start-up een samenwerking aan te sluiten, streeft Zilveren Kruis naar duurzame woonconcepten waarin de nieuwe generatie senioren langer zelfstandig kunnen functioneren.

Toekomstbestendige seniorenwoning

“Door het samenbrengen van eigenaren van leegstaand zorgvastgoed en groepen mensen die op zoek zijn naar woonruimte, helpt On(t)roerend Goed bij de transformatie van het vastgoed naar een eigentijds woonconcept”, zegt Sabine Megens de Meza van On(t)roerend Goed, in een persbericht. “Een toekomstbestendige plek waar zelfstandig wonen en nabuurschap samengaan. Dat willen wij als we ouder worden allemaal.”

Leegstaand zorgvastgoed voorkomen

Naast het bedenken van de woonconcepten, zegt het bedrijf zorginstellingen ook te helpen in vastgoedbeheer. Samen met de zorgorganisaties kijkt de start-up naar de behoeften van de doelgroep en worden oplossingen voor leegstaand zorgvastgoed ontwikkeld.

Volgens Zilveren Kruis leidt de groei in de vraag naar seniorenwoningen en de leegstand van ‘klassieke’ verzorgingshuizen tot de ontwikkeling van nieuwe zorgvastgoedstrategieën. Om aan de vraag van nieuwe woonconcepten te voldoen, wil On(t)roerend Goed bijvoorbeeld woongemeenschappen mogelijk maken. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Zilveren Kruis, On(t)roerend Goed | Foto: uigers via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn