Nijmegen smacht naar titel Groene Hoofdstad van Europa

Nijmegen smacht naar titel Groene Hoofdstad van Europa

07-11-2013 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De stad doet mee in de strijd om de felbegeerde titel Groene Hoofdstad van Europa te bemachtigen.

Woensdag maakte de Europese Commissie in Brussel bekend dat Nijmegen een kans maakt op de groene titel. Nijmegen gaat de strijd aan met 11 andere Europese steden.

De steden worden beoordeeld op milieuvriendelijk beleid, wat betreft vervoer, grondgebruik en afval. De koploper op de verschillende terreinen mag zich de Groene Hoofdstad van Europa noemen.

Voorgaande jaren was het alleen mogelijk voor steden met meer dan 200.000 inwoners meedoen aan de wedstrijd. Echter mogen steden met 100.000 inwoners vanaf 2016 ook deelnemen. Nijmegen telt 166.672 inwoners en voldoet zo aan de voorwaarden van de competitie.

Groen initiatief

Het initiatief is gestart door Jüri Ratas, voormalig burgemeester van Tallinn (Estland), in samenwerking met 15 Europese steden en een stedenbond uit Estland. Meer dan 40 steden doen inmiddels mee aan de wedstrijd.

Volgens de initiatiefnemers is het beschermen van het milieu in urbane gebieden van groot belang. De wedstrijd bevordert het aansterken van het duurzaamheidsbeleid en het zoveel mogelijk in toom houden van de milieueffecten. De winnaar wordt in 2014 in Kopenhagen bekendgemaakt.

 

Bron: Trouw

Foto: reinketelaars via flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn