China verbiedt buiten barbecuen

China verbiedt buiten barbecuen

30-04-2014 10:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chinezen in de hoofdstad Beijing mogen niet meer koken in de open lucht. De overheid wil met het verbod de voedselveiligheid verbeteren en luchtvervuiling tegengaan.

Met een glas bier in de hand eten veel Chinezen ’s zomers hun streetfood in de straten van Beijing. Daar komt een einde aan als het aan de overheid ligt. De kraampjes met ongekoelde etenswaren en rokerige barbecues zouden een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

In een poging de luchtkwaliteit en de voedselveiligheid te verbeteren mogen straatverkopers niet meer buiten koken en grillen. Ook koude gerechten zoals komkommersalade en tofu moeten voortaan binnenshuis worden klaargemaakt.

Smogproblemen

Beijing heeft een van de ergste smogproblemen ter wereld, veroorzaakt door de vele auto’s en de zware industrie. De hoofdstad neemt verregaande maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het sluiten van vervuilende fabrieken.

In China is sceptisch gereageerd op de maatregel. Eerder werden hoofdstedelijke beleidsmakers op de Chinese microblogsite Weibo al belachelijk gemaakt na een opmerking dat wokken bijdraagt aan luchtvervuiling. "Ons milieu is verwoest, en de voornaamste oorzaken zijn de industrie en auto's", schreef een van hen. "Wat is het nut van een maatregel die de inwoners van Beijing verbiedt om hun komkommersalade buiten op te eten?"

Bron: Reuters | Preston Rhea via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn