Agenda: Conference on Human Rights and Business

Agenda: Conference on Human Rights and Business

26-05-2014 15:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) organiseert op 11 juni 2014 de conferentie Mensenrechten en Bedrijven.

Tijdens de Conference on Human Rights and Business 2014 wordt onder meer gekeken naar concrete stappen die het bedrijfsleven kan nemen om de mensenrechten in de keten te waarborgen. In verschillende sessies komen de best practices en mogelijke oplossingen aan de orde voor de hindernissen die bedrijven tegenkomen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van vele ervaringen uit de praktijk.

In de afzonderlijke sessies is speciale aandacht voor de sectoren: beleggen, elektronica, textiel, voedsel en landbouw, en detailhandel.

Tijdens de plenaire sessie spreken twee hoofdgasten over het thema mensenrechten en bedrijven:

John Morrison, Executive Director van het Institute for Human Rights and Business (IHRB), spreekt over de manier waarop bedrijven en hun toeleveranciers zich sterk kunnen maken voor de naleving van mensenrechten.

De Filippijnse mensenrechtenactiviste Etta Rosales zal de tegenstrijdige belangen van mensenrechtenorganisaties en het bedrijfsleven nader analyseren.

De organisatie streeft naar een gemengd gezelschap van beleggers, duurzaamheidsadviseurs, ketenmanagers, vakbondsvertegenwoordigers, wetenschappers en beleidsmakers.

Meer informatie op de website van de VBDO. Hier vindt u ook het aanmeldformulier en het volledige programma.

Bron: VBDO | Foto: VBDO

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn