Britse dokters: groene energie beter dan grijs

Britse dokters: groene energie beter dan grijs

01-07-2014 11:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse beroepsorganisatie voor artsen belegt niet langer in fossiele brandstoffen, maar geeft de voorkeur aan hernieuwbare energie. Het is de eerste gezondheidsorganisatie ter wereld die zo'n besluit neemt.

Het voorstel om alleen nog te beleggen in hernieuwbare energie is op de jaarvergadering van de British Medical Association met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. Het maakte deel uit van een bredere motie, die onder meer oproept tot een omslag naar hernieuwbare energie. Daarnaast pleit de BMA voor een nieuwe organisatie die onderzoek doet naar naar de gevolgen van klimaatverandering, en de voordelen van hernieuwbare energie voor de volksgezondheid.

 

Campagne

 

De medische hulporganisatie Medact is tevreden met het besluit. Volgens Medact is een radicaal andere en duurzamere energieproductie nodig. Het investeringsbesluit is een stap in die richting. Zoals andere organisaties besluiten niet te beleggen in tabaks- of wapenfabrikanten, kiest de gezondheidssector er volgens hen voor om fossiele energie niet langer te ondersteunen.

Medact voerde de afgelopen maanden intensief campagne om de Britse artsenorganisatie over de streep te trekken. De ngo hoopt dat het besluit ook andere organisaties beïnvloedt. De afgelopen maanden hebben verschillende universiteiten en religieuze organisaties hun beleggingen in fossiele energie gestaakt.

Bron: Medact, BusinessGreen | Foto: Darnyi Zsóka, via Wikipedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn