Utrechts zorgcomplex van energielabel G naar A

Utrechts zorgcomplex van energielabel G naar A

04-12-2014 17:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eneco en de eigenaren van het Utrechtse Zorgcentrum Oudlaen gaan het complex fors verduurzamen.

Door een optelsom van energiezuinige technieken en besparingsmaatregelen lukt het om het complex van het laagste energielabel G in een keer naar het label A te tillen. Dat is volgens Eneco een bijzonderheid bij renovatie van bestaande gebouwen. Het complex Oudlaen is 15.000 vierkante meter groot en biedt onderdak aan twintig zorg-gerelateerde bedrijven.

 

In 2013 werd het pand al voorzien van nieuwe puien, hoogrenedementsglas en isolatie. Ook sedumbeplanting op het dak, bewegingssensoren voor de verlichting en led-lampen in de parkeergarage dragen bij aan de energiebesparingen. Eneco heeft nu een Warmte Koude Opslag (WKO) in de bodem geplaatst om het complex verder te verduurzamen.

 

 

ESCo

 

Eneco verzorgt het ontwerp, de realisatie en de financiering van het gehele energieconcept. Voordeel van deze Energy Service Company (ESCo) constructie is dat al in het ontwerp wordt gestuurd op totale levensduurkosten, waar Eneco de langetermijnverantwoordelijkheid voor neemt.

Bovendien neemt Eneco de voorinvesteringen in de installaties voor zijn rekening. Eerder realiseerde Eneco een ESCo voor zorginstelling Amstelring in Amsterdam, sportcentrum Papendal in Arnhem en de Rotterdamse Kunsthal.

Bron: Eneco | foto: Eneco

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn