Grootste zorgverlener België poetst met Ecover

Grootste zorgverlener België poetst met Ecover

12-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De grootste zorgverstrekker van België stapt over op duurzame reinigingsmiddelen. Ruim 400 schoonmakers van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen gebruiken vanaf januari Ecover.

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) omvat drie algemene en zes gespecialiseerde ziekenhuizen. Samen zijn de negen ziekenhuizen goed voor een totaal schoon te maken oppervlak van 300.000 vierkante meter. De schoonmakers van ZNA gaan aan de slag met Ecover Professional producten.

Volgens de distributeur is het de eerste keer dat een zorgverstrekker zich op zo’n grote schaal aan Ecover-producten verbindt. Ecover-partner Boma verzorgt de distributie en training voor het gebruik van de schoonmaakmiddelen.

 

Plantaardig

 

Ecover maakt reinigingsmiddelen op basis van plantaardige ingrediënten en mineralen. De Belgische producent streeft naar ‘het juiste evenwicht tussen krachtig en duurzaam’. Alle Ecover-producten voldoen aan dertien objectieve, kwantificeerbare efficiëntie- en duurzaamheidscriteria.

Het gebruik van Ecover past ook in Nederland goed binnen de schoonmaakprotocollen in de zorg. Er geldt dat het reinigen zoveel mogelijk moet gebeuren met niet-agressieve, pH-neutrale of licht-alkalische schoonmaakmiddelen.

Bron: Clean Totaal, Service Management | Foto: London Looks, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn