Amsterdamse ziekenhuizen verduurzamen sector

Amsterdamse ziekenhuizen verduurzamen sector

21-01-2015 11:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amsterdamse ziekenhuizen zetten zich in voor het verduurzamen van de zorgsector. Tijdens het project MVO-balans inventariseren de deelnemers de waarde van verschillende duurzaamheidsindicatoren.  

Het doel van het project is het samenstellen van een set relevante en goed meetbare duurzaamheidsindicatoren voor zorginstellingen. Hiermee zouden vervolgens alle instellingen in de zorgsector duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen opstellen.

Het project is een eerste stap om duurzaamheid in de zorg naar een hoger plan te trekken. De verschillen in duurzaam ondernemen binnen de zorg zijn groot. Sommige instellingen werken met een algehele evaluatie volgens de ISO 26000 richtlijn. Andere geven de voorkeur aan een selectie van kernpunten die direct werkbaar zijn. Hoewel veel zorginstellingen wel milieumaatregelen nemen, zijn de concrete doelstellingen beperkt.

MVO-balans tool

Dit project moet daar verandering in brengen. Na de selectie van relevante indicatoren plaatsen de ziekenhuizen die op het dashboard van de MVO-balans. Per indicator leggen zij hun ambities vast. De tool van stichting Stimular laat de vorderingen zien en geeft aan of de doelstellingen zijn gehaald.

Stichting Stimular is gespecialiseerd in kennis en advies over duurzaam ondernemen. De gemeente Amsterdam financiert het project.

Bron: Stimular | Foto: Pieter van Marion, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn