BovenIJ Ziekenhuis beloond met milieucertificaat

BovenIJ Ziekenhuis beloond met milieucertificaat

27-01-2015 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amsterdamse BovenIJ Ziekenhuis heeft het zilveren milieucertificaat ontvangen. Het ziekenhuis behaalde het certificaat onder andere dankzij de installatie van zonnepanelen en elektrische laadpalen.  

In samenwerking met energiebedrijf Eneco plaatste het BovenIJ Ziekenhuis vier laadpalen voor elektrisch vervoer op het parkeerterrein. Daarnaast installeerde het energiebedrijf 625 zonnepanelen op het dak van de zorginstelling. De panelen wekken samen 153 kilowattpiek per jaar op. De installatie dekt 2,5 procent van het jaarlijks stroomverbruik, waarmee het ziekenhuis 73 ton CO2-uitstoot per jaar bespaart. Voor de resterende energiebehoefte heeft het BovenIJ met Eneco een contract gesloten over het gebruik van hernieuwbare bronnen.

Het zilveren milieucertificaat van de Milieuthermometer Zorg is een beloning voor de inspanningen van het ziekenhuis om meer duurzaam te ondernemen. “Ik ben er trots op dat we diverse ‘groene’ stappen hebben gezet”, zegt bestuurder Edwin van der Meer. Als maatschappelijke organisatie streeft het BovenIJ Ziekenhuis naar een duurzame en milieubewuste bedrijfsvoering. In 2013 behaalde het ziekenhuis al het bronzen niveau van de Milieuthermometer.

Milieukeur

De Milieuthermometer is een initiatief van branchevereniging Milieu Platform Zorgsector. Het milieumanagementsysteem helpt zorginstellingen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. De Milieuthermometer werkt met een certificering voor brons, zilver en goud. Een gouden certificering staat gelijk met het nationale keurmerk Milieukeur. Het Amstelveense Ziekenhuis Amstelland was in 2013 de eerste zorginstelling in Nederland die het gouden niveau bereikte.

Bron: BovenIJ Ziekenhuis | Foto: Mark Hillary, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn