Hoe een zorggigant Apple en Google achterna gaat

Kaiser permanent gebouw

02-03-2015 13:13 | Door: Laura Fransen

Niet alleen vanuit de ICT is er aandacht voor hernieuwbare energie. Na Google en Apple kondigt zorginstelling Kaiser Permanente een grote investering aan. Het Amerikaanse bedrijf hoopt de hele zorgsector te inspireren.

Dat stelt Kaiser Permanente in een persbericht. Het bedrijf investeert in twee wind- en zonne-energieprojecten. Ook komen er zonnepanelen op 170 bedrijfsgebouwen. Vanaf 2016 zullen de projecten samen jaarlijks 590.000 megawattuur elektriciteit opwekken.

Volgens het bedrijf maakt de investering Kaiser Permanente een van de grootste gebruikers van hernieuwbare energie in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar kondigden Amerikaanse technologiebedrijven Google en Apple grote hernieuwbare energieprojecten aan.

Gezondheid

De motivatie voor de investering komt vanuit een gezondheidsperspectief. Het bedrijf wijst op een toenemend aantal gevallen van astma, infectieziekten, hittestress en verwondingen als gevolg van vervuilde lucht en extreem weer. Hernieuwbare energie vermindert de luchtvervuiling en reduceert de effecten van klimaatverandering.

Kaiser Permanente streeft voor 2020 naar een CO2-uitstootreductie van 30 procent ten opzichte van 2008. Dankzij de nieuwe investering denkt het bedrijf deze doelstelling al in 2017 te halen. Het bedrijf hoopt de rest van de zorgsector te inspireren om ook hun verantwoordelijkheid te nemen. In 2014 was de sector verantwoordelijk voor acht procent van de totale Amerikaanse CO2-uitstoot.

Kaiser Permanente is een van de grootste zorginstellingen in Amerika met 38 ziekenhuizen en honderden klinieken verspreid over acht staten. Het bedrijf verbruikt jaarlijks 1,5 miljoen megawattuur elektriciteit. De huidige CO2-uitstoot ligt op 806.000 ton.

Bron: Phys.Org, Kaiser Permanente | Foto: Kaiser Permanente & Coolceasar via Wikimedia GNU Free Documentation License (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn