Hoe het IJsselland Ziekenhuis wonden sneller geneest

Verband

18-03-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

Een nieuw wondzorgcentrum in het IJsselland Ziekenhuis versnelt genezing en bespaart kosten. Het aantal behandeldagen ligt gemiddeld tot 30 procent lager, net als de materiaalkosten.

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel opende het Wond Expertise Centrum eerder deze maand. Het centrum behandelt patiënten met complexe wonden volgens het wondzorgprogramma Transmuraal op Pad (TOP). Patiënten zien op één locatie in korte tijd verschillende zorgverleners van de verpleging, chirurgie, dermatologie en thuiszorg.

De verschillende partijen stellen samen een plan op. Hierin is de behandeling van de patiënt van begin tot eind beschreven. Het centrum brengt ook direct de huisarts op de hoogte. Het TOP-programma garandeert de continuïteit en kwaliteit van de zorg, ook tijdens de overdracht van het ziekenhuis naar de thuiszorg of andersom. De duidelijkheid van begin tot eind versnelt het behandelproces.

TOP is ontwikkeld door zorgmateriaal-specialist Mediq CombiCare. “De patiënt hoeft niet voor iedere behandeling naar het ziekenhuis èn wordt sneller beter. Daarnaast dalen door TOP zowel de materiaalkosten als de behandelkosten”, zegt Mediq CombiCare-directeur Eric Geurts in een persbericht. Volgens het bedrijf kan de kostenbesparing oplopen tot 30 procent.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ZorgEnz, Ijsselland Ziekenhuis, Mediq CombiCare | Foto: Brian Snelson, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn