Alleen nog duurzame vis voor zieke Welshmen

Makreel

24-03-2015 13:10 | Door: Laura Fransen

NHS-ziekenhuizen in Wales serveren voortaan alleen nog duurzame vis. Daartoe heeft de NHS Wales de Fish Cities Pledge getekend. De zorgaanbieder wil ook in de toekomst gezonde vis kunnen aanbieden.

De NHS Wales is de Welshe afdeling van de nationale gezondheidszorg in Groot-Brittannië. De maatregel betreft jaarlijks 850.000 maaltijden. Op het menu voor zowel het personeel als de patiënten staan alleen nog duurzame vissoorten als hoki, kabeljauw, makreel en MSC-gecertificeerde zalm.  

De Fish Cities Pledge is een initiatief ter bescherming van de visstand en viswateren in Groot-Brittanië. Met de maatregel werkt de NHS Wales toe naar een duurzame keten.

Ook wil de zorgaanbieder bijdragen aan maatregelen tegen overbevissing. “Vis is een belangrijke bron van voedingsstoffen voor ondervoede ziekenhuispatiënten. We willen er zeker van zijn dat we ook in de toekomst visgerechten kunnen blijven serveren”, zegt NHS Wales-diëtist Jessica Bearman in een persbericht.

Volgens milieuorcooperatief Sustain, de initiatiefnemer van Sustainable Fish Cities, geeft de NHS Wales een geweldig voorbeeld. “Met de maatregel neemt de NHS Wales zijn verantwoordelijkheid en daagt zo andere zorginstellingen en cateraars uit hetzelfde te doen”, zegt Ruth Westcott, coördinator van Sustainable Fish Cities.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Cost Sector Catering, NHS Wales | Foto: Brian Gratwicke, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn