Injectie van € 5 mln voor eHealth-expert

Patientinformatie zorgsector

10-04-2015 08:29 | Door: Laura Fransen

Forcare, een Nederlandse ontwikkelaar van eHealth-software, heeft een investering van € 5 mln binnengehaald. Het bedrijf vergemakkelijkt het uitwisselen van patiëntinformatie.

De € 5 mln investering is afkomstig van Europese durfkapitaalverstrekker Prime Ventures. Volgens de investeerder heeft Forcare en sterke positie in een markt die veel kansen biedt. “Dankzij unieke producten en sterke partners is Forcare in staat snel internationaal uit te breiden”, zegt Sake Bosch, managing partner bij Prime Ventures, in een persbericht.

Forcare specialiseert zich in oplossingen die het uitwisselen van patiëntinformatie vergemakkelijken. Het Forcare-systeem maakt het onder andere mogelijk informatie uit verschillende netwerken en computersystemen in één digitale omgeving in te zien. De software ondersteunt zowel zorgprofessionals als patiënten bij het veilig inzien en verstrekken van medische informatie.  

Zorgkosten

Met de software stimuleert Forcare betere samenwerking in de zorgsector. Efficiëntere samenwerking tussen huisartsen, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen leidt tot gezondere patiënten en lagere zorgkosten, stelt het bedrijf.

Met de financiering wil Forcare zijn positie op de internationale markt versterken. Ook gaat het bedrijf investeren in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om samenwerking in de zorg verder te verbeteren. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Forcare, MedicalFacts, Prime Venture | Foto: Alanna Autler Medill DC, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over zorg en welzijn

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van zorg en welzijn. DuurzaamBedrijfsleven geeft inzicht in de laatste innovaties op het gebied van de duurzame zorgsector, zoals e-health, elektronische butlers en zorgrobots. Ook brengen we nieuws over medische doorbraken en proces-  en productverbeteringen in de zorgbranche, zoals de maatregelen die ziekenhuizen kunnen nemen om bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en energie te besparen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Zorg & Welzijn